Uniós forrásból tovább bővül a Dél-pesti Üzleti Park

2012-06-21

Több mint 93 millió forint uniós támogatást nyert a Dél-pesti Üzleti Park új üzemcsarnok-fejlesztése „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése - ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Programja keretében. Az „F” üzemcsarnok fejlesztésének célja: termelő és szolgáltató tevékenységeket kiszolgáló üzemcsarnok építése és alapinfrastruktúra-fejlesztés, valamint szolgáltatásfejlesztés vonzó befektetési környezet kialakítása érdekében.

Az új beruházásból nemcsak új üzemcsarnokot építenek, hanem segítséget jelent ez a nehéz helyzetben lévő építőipar munkahelymegőrzésében is. A Dél-pesti Üzleti Park az egyetlen city logisztikai park, amely idén banki finanszírozást kapott a bővüléshez és építkezést indíthatott aláírt bérleti szerződések birtokában.

Jelenleg nagyon kevés ipari- és raktárcsarnok, és fejlesztés épül az országban. A Dél-pesti Üzleti Park azért kivétel, mert a mai piaci igényeknek megfelelő, költséghatékony épületeket kínál.  Népszerűségét emellett a belváros közeli lokáció, a jó megközelíthetőség, a kitűnő minőség és az egyedi igényekre szabott megoldások biztosítják. A központ egyaránt alkalmas termelési, disztribúciós és nagykereskedelmi célokra, emellett magas minőségű irodaterületeket is kínál cégközpontok részére. Fejlesztője, a stabil és tőkeerős WING, a hazai piac vezető szereplője, széleskörű tapasztalatokkal bír kereskedelmi ingatlanok és egyedi épületek megvalósításában.

A részben EU-forrásból megvalósuló csarnoképület, az „F” üzemcsarnok a bérlői igények maximális figyelembe vételével, személyre szabott módon valósul meg, így optimális infrastrukturális keretek között kezdhetik meg termelő-szolgáltatási tevékenységüket az ide települő cégek. A csarnok már meglévő bérlői között van egy a központi, regionális szemüvegkészítő műhelyét működtető vállalat.

Az új bérleményeket az év második felében adják át. A finanszírozó az Unicredit Bank, kivitelező a Market Építő.

Az új fejlesztés elkészültével a központ közel kerül teljes kiépítettségének eléréséhez. A city logisztikai központ bérbeadottsága folyamatosan meghaladja a 80%-ot. Jelenleg is több bérlőjelölttel folynak előrehaladott tárgyalások a fejlesztés alatt álló épületre, melynek betelepítésével jelentős számú új munkahely jön létre.

A WING Zrt. sajtóközleménye

További híreink