Ünnepélyesen átadták az Átrium Parkot

2008-05-08

- Elkészült a második ütem - 2008. május 8–án ünnepélyes keretek között átadták a Wallis Ingatlan eddigi legnagyobb irodafejlesztésének számító Átrium Park második ütemét. A Váci úti irodakomplexum így összesen 32 000 m2-en nyújt magas színvonalú szolgáltatásokat nem mindennapi környezetben. A komplexum az egyik legkeresettebb – és sokak szerint a legszebb - irodaépület Budapesten, melynek kivitelezése hűen tükrözi az ingatlanfejlesztő értékteremtés iránti igényét. Az irodaház bérlői az Európai Szociális Alap, az Eidos, a Host Logic, az Energia Központ Kht, az Állami Autópálya Kezelő Zrt, Nemzeti Infrastruktúrafejlesztési Zrt, a Deteimmobilien-Hungary Zrt és az Adidas.

Az exkluzív fogadással egybekötött rendezvényen a szalagátvágást követően beszédek hangzottak el. A Wallis Ingatlan képviseletében Noah M. Steinberg elnök-vezérigazgató és az irodafejlesztésekért felelős dr. Árendás Gergely vezérigazgató-helyettes részleteiben is bemutatta az Átrium Park immár teljes épületét. Az átadó díszvendégeként felszólalt Dr Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, aki beszélt a kerület fejlesztéseinek pozitív hatásairól. „Nagy öröm számomra, hogy a kerületünk olyan patinás épülettel gazdagodik, mint az Átrium Park, melynek kertjében látogatóként is érdemes megpihenni.” - jegyezte meg. Majd Arató György a kerület főépítésze az Átrium Park egyedi építészeti megoldásaira hívta fel a figyelmet,

A Váci út belvárosi szakaszán elhelyezkedő épületegyüttes kivitelezését még 2006-ban indította útjára a Wallis Ingatlan Zrt. A bruttó 73 000 m2 alapterületű komplexum - mely hét szinten kínál „A” kategóriás irodahelységeket - azonnal felkeltette több nagyvállalat figyelmét, és mára az első ütem 88%-ban, a második ütem pedig már 33%-ban bérbeadott.

A Váci úti fronton magasló impozáns üveghomlokzat, mely felfogja a forgalom zaját és fénnyel tölti meg az irodákat, csak egyike a tervező, Szerdahelyi László vezette Wing Tervező Zrt. formabontó ötleteinek. Az Átrium Park egy 1500 négyzetméteres belső parknak is otthont ad, melynek különleges hangulatát vízjátékkal ellátott medence, a kert felett átívelő acélhíd, valamint hangulatos árkádsorai teremtik meg. Az épület belső tereinek kialakításakor hasonló kreatív ötleteket hívtak segítségül, a recepciók tervezésekor például a víz, tűz, fa, réz és egyéb természetes elemek szimbolikáját alkalmazták. A tervező csapaton kívül a Wallis Ingatlan más leányvállalatai is szerepet vállaltak az Átrium Park létrejöttében és sikeres működésében. A fővállalkozói feladatokat a magasépítési piac egyik meghatározó szereplője a Market Építő látta el, az üzemeltetést a hazai piac vezetője a Deteimmobilien-Hungary végzi, a területek bérbeadásának egyik felelőse pedig az Eston International.

A Váci úti irodaház vonzerejét kedvező elhelyezkedése és előnyös bérlői kondíciói is növelik. Az Átrium Park jól megközelíthető gépkocsival, ugyanakkor mindössze 300 méterre található a kék metró megállóitól. A komplexum kínálta ár-érték arány pedig a legkeresettebb projektek közé emeli. A fejlesztő szem előtt tartva az eltérő bérlő igényeket, nyolc különböző alapterületű toronyban biztosít cellás vagy egyterű irodabérlési lehetőséget. Az irodaterületek 13,5-15,5 €/m2/hó közötti bérleti díjak ellenében bérelhetők. A bérlők mellett a befektetők figyelmét is felkeltette az Átrium Park. 2007 végén zajlott le az év egyik legjelentősebb befektetési tranzakciója, aminek eredményeképpen az irodaház új tulajdonosa az Immoeast lett.

„A Wallis Ingatlan professzionális, magyar ingatlanvállalkozás, amely projektjei révén kíván értéket teremteni. A Váci úti irodafolyosó fogalom a magyarországi vállalkozások számára és a mi felelősségünk, hogy ez ne csak az elhelyezkedés miatt legyen így, hanem az itt megvalósult projektek minősége alapján is.” – nyilatkozta Noah M. Steinberg, a fejlesztő Wallis Ingatlan Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Sajtóközlemény

További híreink