Ünnepélyesen átadták az East Gate Business Park Volánbusz-csarnokát

2006-10-03

A mai napon Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára, Noah M. Steinberg, a fejlesztő és beruházó Wallis Ingatlan Zrt. elnök-vezérigazgatója, és Pekli Ferenc, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója ünnepélyesen adták át az East Gate Business Parkban létesült Volánbusz-csarnokot.

Mint korábban már hírt adtunk róla, a Wallis Ingatlan Zrt. 2006 februárjában indította el az East Gate Business Park építését Budapest közigazgatási határa és a Régi Fóti út által határolt 36 hektáros területen. Az első ütem két épületének műszaki átadása szeptember elején történt meg.

Az ipari park most felavatott egysége, a Volánbusz fóti járműfenntartó üzem teljes területe 27.000 m2, amelyre hosszú távú (20 évre szóló) bérleti szerződést kötött a Volánbusz. A csarnok kivitelezését a Wallis Ingatlan a tervezéstől számítva rekord sebességgel, mindössze 9 hónap alatt - a buszok karbantartásának speciális műszaki-technológiai feltételeit szem előtt tartva - valósította meg.

Noah Steinberg, a Wallis Ingatlan elnök-vezérigazgatója a megnyitón méltatta a projektben résztvevők együttműködését: „A Volánbusz csarnok kialakítása során kiváló partnerekkel - a Volánbusz Zrt-vel és a Fóti Önkormányzattal dolgozhattunk együtt”. A magyar tulajdonú értékteremtő vállalat saját vállalkozásai bevonásával fejleszti a 140 ezer négyzetméteres East Gate Business Parkot, a projekt generálkivitelezője a Market Építő, a tervezésben a Wing Tervező, a működtetésben a DeTeImmobilien-Hungary, az értékesítésben pedig az ESTON International működik közre. A tulajdonosi tőke mellett a banki finanszírozást a HVB Bank biztosítja.

Sajtóközlemény

További híreink